Oboje radimo u inostranstvu i ne znamo šta ćemo sa parama, a rodbini ne pomažemo jer nam ta grba na leđima ne treba

Život u inostranstvu je mnogo bolji nego u našoj državi. Tamo imate redovnu platu i bolju zdravstvenu zaštitu.

Pružaju vam se mnoge prilike, a ne kao u BiH. Poslove dobijaju djeca bogatih, dok si ostali nemaju prilike. To je sve žalosno. Zato nije ni čudno da sve više mladih napušta ovu državu.

U inostranstvu se više radi, imate više troškova, ali su vam primanja redovna i više vas cijene. Mnogi su uspjeli izgraditi dobar život tamo. Ovdje vam donosimo priču jednog bračnog para:

Muž i ja već dugo radimo u inostranstvu.Dosta smo se trudili, radili i dobili smo unapređenja. To nam je donijelo velike zarade.

Toliko da više i ne znamo šta ćemo od silnih eura. Jednom me majka nazvala i pitala može li moja rođaka koju znam od djetinjstva da boravi kod nas dok ne nađe neki posao.

Iako se u mojoj firmi tražio radnik, iako je ona znala jezik, imala kvalifikacije, rekla sam da ne može. Možda mislite kako je to ružno od mene, ali razlog tome je što nisam željela da s nama u stanu boravi neko s kim nisam u dobrim odnosima.

Od djetinjstva se znamo, u životu joj je sve dato na tacni. Nikada se nije trudila da nešto sama zaradi.Fakultet je završila jer su njeni naravno platili diplomu, a sada je trebalo da se hrani preko moje grbe, ne može.

Tagsispovijest novci pomaganje rodbina zaposleni

loading...