Stiže velika promjena vremena: Nevrijeme je već zahvatilo dijelove zemlje, NAJGORE TEK DOLAZI!

Nevrijeme, koje bi večeras trebalo stići u veći dio Hrvatske i barem nakratko prekinuti toplinski val na kojem se pržimo zadnja dva tjedna, poharalo je Austriju, ali i dijelove Slovenije. Nevrijeme je već zahvatilo dijelove Hrvatske. 

Satelitski prikaz stanja nešto prije 18 sati pokazuje izraženo nevrijeme u središnjem dijelu Austrije. Pokazuje i da je nevrijeme tada, osim dijelova Slovenije, već zahvatilo i dio naše zemlje, kod Učke.

Ažurirani prikaz munja od 19 sati pokazuje nevrijeme u dijelovima Mađarske, Slovenije između Maribora i Ptuja te u zapadnoj Hercegovini, javlja Index.hr.

Što se tiče Hrvatske, izraženo nevrijeme zahvatilo je područje oko Daruvara, a nešto slabije nevrijeme je na području Hrvatskog zagorja, Medvednice, Gorskog kotara i na riječkom području.

Podsjetimo, dugoočekivano osvježenje u veći dio Hrvatske trebalo bi stići večeras. Za cijelu Hrvatsku upaljen je i narančasti i žuti meteoalarm, za veći dio zemlje zbog iznimno visokih temperatura, a za dio Hrvatske i zbog mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme.

Temperature bi u dijelovima zemlje mogle pasti i za deset stupnjeva.

Kasno poslijepodne i navečer sa sjeverozapada stiže naoblačenje s kišom, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Moguća su i olujna nevremena, no vjetar će ipak u većini Hrvatske biti slab.

U subotu su pljuskovi mogući posvuda u unutrašnjosti, a ponegdje je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Temperatura zraka će pasti, ponegdje drastično.

loading...