Alarmantno upozorenje: Naučnici tvrde da bi ALbanija mogla u kratkom roku biti sravnjena sa zemljom, bliže nam se neumoljive katastrofe

Znanstvenici su prikupili dovoljno geografskih podataka i uzoraka vjerojatnoće i nisu mogli javno podijeliti te informacije. Dali su precizan kalendar tsunamija, erupcija i potresa koji nas vrlo brzo mogu pogoditi.

Nesrećeni potres koji je protekle godine pogodio unutrašnjost Italije i doveo velik broj žrtava s nama podsjeća nas kako smo ranjivi i nespremni za katastrofe koje nam priroda može lako poslužiti.

Zemljina povijest uvijek je obilovala prirodnim katastrofama koje, bez obzira na naše tehnološke napore, ne možemo utjecati, iako znanstvenici već desetljećima pokušavaju. Neka područja svijeta vjerojatno će biti pogođena katastrofama, gdje neko vrijeme ponekad mogu ubiti tisuće ljudi.

Najsigurnija zemlja na svijetu je Vanuatu. Vrlo mali oceanska otočna nacija, prijeti prirodnim katastrofama izuzetnih razmjera.

Čak više od trećine svoje populacije u svakodnevnoj je opasnosti od nepredvidivog prirode prirode, a prijete im potresi, vulkanske erupcije i cikloni. Kad ga svi vide, sve alarmantne prirodne katastrofe na jednom malom mjestu.

Zbog takvog geografskog položaja Vanuatu je na vrhu popisa, a slijede Tonga, Filipini, Solomonski otoci i Gvatemala. Zemlje s visokim rizikom također uključuju Karibe, Srednju Ameriku i južne dijelove afričkih zemalja.

U Europi je Albanija bila najrizičnija

U Europi, najrizičnije mjesto za život je na području Albanije, što je 37. u smislu prirodnih katastrofa, a na samom vrhu je Nizozemska.

Znanstvenici kažu kako je sigurno živjeti u Kataru, a Island ima siguran izbor za život zbog svoje snažne sposobnosti za rješavanje prirodnih katastrofa.

Uočeno je da će Zemlju do 2025. pogoditi velika solarna oluja

Najveća prirodna katastrofa koja će vjerojatno pogoditi Zemlju ne potječe s našeg planeta, već će doći iz Sunca.

Sunce kao planeta ima svoj ciklus aktivnosti – ili razdoblja smanjene i povećane aktivnosti, kao što su solarne baklje i pjege, ovisno o ciklusu u svojoj trenutnoj lokaciji.

Planet Zemlja čudom je izbjegao katastrofu od 2012. godine, ali znanstvenik Pete Riley nakon analize evidencije solarne oluje u proteklih 50 godina, vjeruje da drugi put neće biti tako velika sreća.

Pete također izvodi izvješće navodeći da će veliki potres u Kaliforniji doći do 2045. godine. Takvi potresi se javljaju jednom u 30 godina i radi štetu u roku od nekoliko tisuća kilometara, a vrlo je vjerojatno da će biti potres veličine viši od 8 stupnjeva po Richteru.
Ovaj potres, Amerikanci nazivaju  “Big One”.

 

Pete također donosi zanimljive vijesti o prirodnim katastrofama, prema znanstvenim istraživanjima, spekulirajući da će najveći tsunami ikada izazvati erupciju u Kanarima.

loading...