Žena sa stavom, drži do sebe: Prava dama nikad ne radi ove 22 stvari!

Žene sa stavom i samopouzdanjem su uspešne i njihovo mišljenje se ceni, ali njima to i nije važno jer ne traže površnu popularnost niti vrednovanje od drugih da bi bile sigurnije u sebe.

One uvek drže do sebe, poštuju druge, vode računa o svom poslu i životnom ritmu, ali ne mere svoju ličnost po onome što imaju.

Takođe, ovakve žene nikada ne rade sledeće stvari:

1. Ne ogovaraju

Samopouzdane i jake žene ne govore o drugima, one govore o idejama, ciljevima, planovima…

2. Ne sumnjaju u sebe

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklevanje i nije deo njihove ličnosti.

3. Ne prate slepo trendove

Ne prate slepo trendove, jer se vode onim što je njima potrebn , neophodno i adekvatno njihovom poslu, potrebama i stilu, ličnosti i ponašanju.

4. Ne potiskuju osećanja

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao deo samopouzdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle, a ne ono što drugi žele da čuju.

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju

Životni ritam im je važan i vode računa kako će pravilno i zdravo živeti. Dobro balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovnog sna i zdrave ishrane.

6. Ne prihvataju sve što im se servira

Ne slušaju i ne prihvataju sve što im se servira. Vole same proceniti situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne traži vrednovanje od drugih

Kada žena sa samopouzdanjem veruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne pa tako to i ne traži od drugih.

8. Ne gube vreme na zabrinutost

Vreme je dragoceno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to što će i kako će u budućnosti. One razmisle, odluče i deluju bez vezanosti!

9. Nije im potrebno sažaljenje

Ne vole se samosažaljevati, niti da to rade drugi umesto njih. Razumeju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

Smrtno zaljubljena u pogrešnog: Ovako je Onazis uništio život Mariji Kalas!

10. Ne plaše se da budu opuštene

Izgled je bitan kada je prvi utisak u pitanju i one su toga svesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

11. Propust ne smatraju porazom

Da bi se postigao veliki uspeh , mora se suočiti i sa nizom neuspeha i grešaka kako bi nešto naučili . Sigurne žene ne odustaju od planova posle prve prepreke.

12. Ne prave nesvesne izbore

Shvataju svrhu svega oko njih pa se time i vode i tako donose odluke .

13. Ne ignorišu instinkte

Vole da slušaju svoje instinkte, čak i kada sve govori da prave pogrešan izbor .

14. Ne veličaju to što su prezauzete

Jedno je biti produktivna , drugo je biti zauzeta . I one završe svoj posao na vreme , ali se ne osećaju prezauzeti.

15. Ne shvataju sve lično

Kritike i tuđa drugačija mišljenja ne shvataju kao napad na njihovu ličnost , već kao sukob ili različitost mišljenja . Neće vam zameriti i promatrat vas na isti način kao i ranije , jer im je jasno da stav nije upućen lično njima .

16. Tišina im nije neprijatna

Tišina i to da budu same im čak i prija , tada napune baterije , obnove energiju i spremne su za dalju akciju .

17. Ne žude da budu popularne

Vole istaknuti svoje mišljenje , pa tako vole izazovne razgovore s drugima , koji često mogu loše uticati na popularnost , odnosno omiljenost te osobe , ali one ne mare za to .

18. Nisu im potrebni treneri

Njima ne treba dugme za odlaganje na alarmu budilnika , nije im potreban lični trener , one same sebe motivišu i teraju na red , rad i disciplinu .

19. Ne žele fanove , žele one koji će ih podržati

Iako verovatno imaju preko 1000 prijatelja na Facebooku , nekoliko hiljada pratilaca na Tvitteru i popularnost na Instagramu , to im nije mera i ne smatraju to uspehom . Samopouzdane žene uvek više cene kvalitet od kvantiteta .

20. Ne mere ono što jesu po onome što imaju

Iako su sposobne i zasluženo su stekle ono što imaju , znaju da odeća , cipele i automobil ne čine njih i kvalitet njihove ličnosti .

21. Ne odriču se sebe

Shvaćaju važnost balansa u svemu, one vježbaju, meditiraju i hrane se zdravo, ali ne smatraju smrtnim grijehom ako propuste koji trening. Zašto? Zato što je nemoguće sve popratiti, funkcionirati kao stroj i voditi se identičnim svakodnevnim planovima. Samopouzdane, sigurne žene znaju napraviti razliku između neophodnog i onoga bez čega se ponekad može.

22. Ne pucaju pod pritiskom

Ne pristaju i ne dozvoljavaju da pritisak drugih utječe na njih, jer vjeruju u sebe i svoje stavove i vlastiti rad.

loading...