SAVJETI ZA BRIJANJE INTIMNIH DIJELOVA TIJELA

Brijanje vam je rijetko kada predstavljalo posao koji volite raditi, međutim radi se o tretmanu koji ne bi bilo dobro zaobilaziti, budući da se ipak u najvećem dijelu radi o higijeni. Ako niste znali, postoji čak cijeli niz načina uklanjanja stidnih dlaka s vašeg tijela. Žene, ali i muškarci, odlučuju se za odstranjivanje dlaka voskom, laserom, a najviše ih se odlučuje za upotrebu žileta.

Područje oko vagine i penisa je izuzetno osjetljivo stoga se prije svega preporuča oprez. Mnogi tvrde kako brijanje na tom dijelu ponekad predstavlja neugodu, a ponekad se mogu javiti urasle dlake, porezotine i sl.

Želite li izbjeći takve neugodne situacije slijedi nekoliko savjeta.

Prije nego što započnete sa uklanjanjem dlačica bilo bi dobro namakat ih u vodi, a dok ih namačete razmislite o tome kako ćete oblikovati dlačice, odnosno ako naravno želite frizuru. Žilete bi tada bilo najbolje potezati u smjeru paralelnom sa smjerom rasta dlačica.

To je najbolji način kako bi izbjegli urastanje dlačica. Žene tijekom menstruacije bi trebale izbjegavati brijanje, budući da je u to vrijeme područje oko vagine posebno osjetljivo.

Za sve one koji imaju osjetljivu kožu preporuča se stavljanje malo leda, jer djeluje anestetički te gela koji će pomoći da vaše dlačice omekšaju. Izbjegavajte brijanje na suho, jer može izazvati infekcije i ostaviti ožiljke. Kada završite obucite pamučno donje rublje.

Najbolje pozicije za brijanje:

1. Klečeći, s razmaknutim koljenima

2. Sjedeći na rubu kade, s jednom nogom na njenom rubu, a s drugom u kadi

3. Legnite u kadu, a obje noge dignite i naslonite na njene rubove.

loading...