OVO MOŽETE I SAME KOD KUĆE: 3 masaže koje brišu celulit

Ručna masaža uz tehnike štipanja, masiranje šakama i ceđenja delotvornija je i od masaže aparatima za uklanjanje celulita, a razna ulja poput ulja od bršljana ili badema pospešiće efekat. Dokazano najveći neprijatelj celulita uz zdravu prehranu, povećanu količinu vode i vežbanje je masaža. Stručnjaci kažu kako masaža protiv celulita, da bi bila delotvorna, ne sme biti blaga, a iako je pomalo neprijatna, ne sme da ostavlja masnice i oštećenu kožu.

Da biste to sprečili, važno je dobro nauljiti noge i zadnjicu, područja na kojima se najčešće nakuplja celulit. Ulje je mnogo bolji izbor od kreme, koja će se prebrzo upiti, pa će pokreti biti agresivniji, a koža osetljivija. Najbolje je uzeti ulje od bršljana ili badema, koji dokazano podstiču cirkulaciju, a samim tim umanjuju celulit, ali nećete pogrešiti ni sa običnim bebi uljem koje je mnogo povoljnije. Nanesite ulje od stopala do kolena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki deo noge pokušajte da masirati barem minut.

MASAŽA ŠTIPANJEM

Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput kukova, butina i stomaka, kako bi krv došla do površine. Tako ćete ukloniti nagomilane toksine.

Pogledajte kako izgleda metoda “štipanja” celulita u ovom videu:

loading...