OVE NAMIRNICE polovina stanovništva jede svaki dan a dokazano izazvaju RAK!

Nemojte jesti ovaj tip namirnica ili barem koliko god možete izbjegavajte:

Kokice iz mikrovalne – Ove vrećice posjeduju perfluorooktansku kiselinu koja je mogući kancerogen i može izazvati mnoge ozbiljne bolesti.

Kokice pripremljene na ovaj način su povezane sa oštećenjem jetre i imunog sistema. ipak ne zaboravite na dodatno zračenje koje vrši mikrovalna, što može biti itekako štetno. Bolje jedite kokice uobičajeno pripremljene i unijet ćete zdrave grickalice.

Konzervisana hrana – može biti štetna zato što mnoge limenke posjeduju BPA hemikaliju, koja sprječava vezanje hrane sa metalom.

Bpa je opasna hemikalija koja se koristi u prozvodnji plastike. Može dvesti do pretilosti, raka i neplodnosti.

Dijetalni sokovi – sadrže aspartan(sadrže ga i žvake) koji se koristi kao zaslađivač, ali je utvrđeno da potiče razvoj raka, epilepsiju i mnoga ozbiljna stanja. To je poklazalo 20 istraživanja.

GMO hrana – nažalost veoma česta i teško ju je izbjeći.Najčešće je soja genetski modifikovana.GMO hrana je puna proteina nepriodnih za ljudsko tijelo, koji  dovode do toga da se vaše tijelo bori protiv vas i pokreće upale i nastanak raka.

Uzgojeni losos – za razliku od divljeg, posjeduje velike količine dioksina i drugih kancerogenih materija. To je zato što se u procesu proizvodnje izlaže zagađenju i upotrebi antibiotika.

Prerađeno meso – sadrži nitrate i nitrite, koji se koriste kao konzervansi, može izazvati rak debelog crijeva.

Rafinirano (prečišćeno) brašno – potrošnja rafiniranih ugljikohidraa je povezano sa nastankom raka.

loading...