Postoje 4 vrste debljanja stomaka: Otkrijte vaš tip i lako se oslobodite viška kilograma!

Kako biste što lakše pronašli vježbe pogodne za sebe i smršali, trebate znati svoj tip debljine stomaka.

Otečeni stomak

Nastaje kao rezultat konzumiranja hrane i pića koje vaše tijelo ne podnosi. Ovaj tip stomaka nastaje i zbog smanjene konzumacije vitamina i minerala.

Zato pijte zdrava pića koja odgovaraju vašem probavnom traktu i smanjit ćete otečenost. Jedite zdravo i imajte potrebnu fizičku aktivnost.

Stomak tipa probušene gume

Ovaj tip stomaka se javlja jer se ne krećete dovoljno i većinom sjedite, a uz to još jedete slatkiše. Zato da biste ga se riješili, budite fizički aktivni i izbacite alkohol i nezdravu hranu iz upotrebe.

Salo u donjem dijelu stomaka

Salo koje se javlja u donjem dijelu stomaka je prisutno zbog toga što se ne krećete i jedete uvijek istu hranu.  Zato se krećite, jedite zdravo, koristite prirodno cijeđene sokove koji će vam smanjiti masnoću.

Stomak zbog stresa

Ovaj tip se javlja u donjem dijelu i najčešće kod perfekcionista, ljudi pod stresom ili kod onih koji imaju probleme sa probavom i oticanjem.

Ne preskačite obroke, pretsanite jesti nezdravu hranu i smanjite količinu kofeina. Trebali biste znati da preskakanje obroka nije nikako dobro jer dovodi do mnogih oboljenja (npr. dijabetes)

Za više postova o zdravlju i mršanju posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

loading...