MOŽETE UŠTEDJETI DOSTA NOVCA: Evo kako pravilno koristiti uređaje koji NAJVIŠE troše struju!

Kako biste uštedjeli novac, obratite pažnju na neke stvari. Ovdje ćemo vam dati neke savjete u vezi toga.

Npr. ako vam ne treba svjetlo, gasite ga i tako ćete značajno uštedjeti novac.

Bojler isključujte na vrijeme i nipošto se nemojte  kupati dok je uključen. Može vas udariti struja i stoga ne rizikujte.

Televizore i kompjutere ne ostavljajte na stand by, sleep ili kako već. Ako ih ne koristite onda ih isključite iz struje. Pogotovo isključujte iz struje za vrijeme grmljavine jer ukoliko grom udari u blizini kuće,televizor, ali i ostali preparati će se pokvariti. Redovno isključivanje televizora, kompjutera iz struje će vam uštedjeti oko 8 eura godišnje.

Naravno da je bitno hranu držati u zamrzivačima ili frižideru jer ukoliko se ne drži tamo, pokvarit će se. Ipak, ukoliko nekada ne držite hranu u frižider, isključite frižider iz struje. To će vam smanjiti troškove. Nipošto ne isključujte dok držite hranu jer će se pokvariti.

Ukoliko imate sušilice za veš , isključujte ih iz struje kada ih ne koristite.

Također, nekada isključite i šporet i tako ćete uštedjeti preko 200 eura godišnje.

Ono što ćemo vam savjetovati jeste da ne kupujete mikrovalne jer su vrlo nezdrave i pretvaraju vašu hranu u kancerogenu jer zrače. Potencijalni su izazivač raka. Osim toga, troše dosta struje. Nisu vam baš toliko potrebne, a treba da znate da su mnoge države zabranile njihovu proizvodnju.

loading...