DJEVOJČICA (17) ISPREBIJANA NASRED GLAVNE ULICE: Svi samo gledali, niko nije prišao da pomogne

17-godišnja djevojčica T. K. iz Prokuplja objavila je otvoreno pismo na Facebooku u kojem je napisala kako je ni kriva ni dužna napadnuta u ovom gradu.

Napisala je kako se napad dogodio na glavnoj ulici u Prokuplju, nešto prije ponoći. Napadač se zatrčao i iz sve snage je pesnicama udario u grudi. Djevojčica je pala i udarila glavu.

“VEČERAS SU MENE NAPALI, KO ZNA KOGA ĆE SUTRA. Bogu hvala, prošla sam sa tjelesnim povredama. Neko zbog toga, više nije živ. U rođenom gradu, u malom gradu, gdje se svi znaju međusobno. Ja, koja bih prije nogu polomila nego mrava zgazila, doživim da budem NAPADNUTA, prije ponoći, na sred glavne ulice, od strane osobe X. Zatrčao se i iz sve snage me pesnicama udario u grudi, a ja sam pala i udarila glavu. VRIŠTALA SAM i MOLILA za pomoć… ljudi su prolazili pored mene, ljubili se, šetali, ni ne pogledavši me. Državo, vlado, ZAKONU, zar će oni koji napadaju ljude po ulici jer im treba droga, biti samo večeras u pritvoru, a od sutra opet slobodno da hodaju gradom.. Zar da se, kao djevojčica, plašim koga ću da sretnem i šta će da mi urade. Otvorili su mi oči. Živim u jednom mjestu, gdje vrištim, plačem i molim za pomoć, a niko da priđe… Svijete, tužan li si”, napisala je ona.

Napadač je pronađen i priveden, a u toku iste noći je i pušten iz pritvora.

loading...