Riješite se BORA uz pomoć ulja od ruzmarina!!

Ma kakav botoks, okrenite se prirodi. Donosimo vam recept za prirodni tonik za čišćenje lica koji će vam ubloažiti bore!

bore-ruzmarin1-1-620×300

Stavite 5 do 6 grančica ruzmarina u čašu mlake vode. Sačekajte da se voda ohladi, procedite i koristite kao tonik za čišćenje lica. Aktivni sastojci ruzmarina osvežiće kožu i ublažiti bore.

Eterično ulje ružmarina

Za njegu oštećene i osjetljive kože. Povoljne cijene i online narudžba. U staroj Engleskoj ružmarin je bio simbol vjernosti, iz čega je nastao običaj da se na svadbi odjeća kiti ružmarinom.

Ružmarinovo ulje

Ljudi stoljećima koriste cvjetove ružmarina i izdanke u cvatu. No najširu upotrebu imaju listovi, koji se skupljaju u ljetnim mjesecima a nakon toga se stavljaju sušiti. Ružmarinovo ulje nastaje destilacijom listova ili grančica, a njegova kvaliteta ovisi o klimi i položaju. Smatra se da ovo ulje podiže energiju te stimulira i suzbija prekomjerno znojenje.
Odličan je lijek za želudac i živce te pomaže u liječenju glavobolje.
Koristi se u losionima za kosu ne samo zbog ugodnog mirisa, već i zbog stimuliranja korijena kose i sprečavanja preuranjene ćelavosti. Za poticanje rasta kose trebalo bi nekoliko kapi ulja umasirati u tjeme, a zatim isprati.
Mješavina sušenog lišća i cvjetova ružmarina i boraksa je jedno od najboljih sredstava za pranje kose i prevenciju prhuti.
Ružmarin pomaže kod reumatizma, a primjenjuje se tako da se njime masiraju oboljeli dijelovi tijela, nakon čega ih treba omotati pamučnom tkaninom.
Ukoliko patite od bolesti želuca i crijeva, preporučuje vam se uzimanje 3 kapi ulja na kocki šećera ili u žličici vode.
Esencijalno ulje ružmarina koristi se u aromaterapiji za povećanje koncentracije, pamćenja i opuštanje od stresa.
Kupka s ružmarinovim uljem djeluje relaksirajuće na čitav organizam. Dodajte vrućoj vodi u kadi 5 – 10 kapi ružmarinova ulja.
Ružmarin možete koristiti…

za poboljšanje pamćenja i koncentracije
protiv depresije
kod glavobolje
kao prirodan antibiotik
kod bolova u mišićima
kod gihta i reumatizma
kod probavnih smetnji i grčeva
za stimulaciju rada bubrega
kod opadanja kose i prhuti
kao prirodan afrodizijak
Izvor: zenskikutak

loading...